Előfizetői tartalom

Szabálytalanságok egész sorát találta az MNB az NHB Banknál

Portfolio
Az MNB összesen 19 millió forint bírságot szabott ki az NHB Bankra a felügyeleti vizsgálata során feltárt vállalatirányítási, hitelkockázat-kezelési, számviteli, adatszolgáltatási, informatikai, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésére vonatkozó hiányosságok miatt. A feltárt jogsértések nem hordoznak rendszerkockázatot és nem veszélyeztetik a bank megbízható működését -közölte a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) - korábban elfogadott felügyelési ütemterve részeként - átfogó ellenőrzést végzett az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt.-nél (NHB Bank). A vizsgálat 2015. december 31. napjával kezdődően tekintette át a hitelintézet pénzügyi szolgáltatási tevékenységét. A jegybanki vizsgálat egyebek mellett megállapította, hogy a vállalatirányítás területén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés