Előfizetői tartalom

Szabálytalanul reklámozta személyi kölcsöneit a Raiffeisen, 11 millióra bírságolta az MNB

Portfolio
Az MNB 11 millió forint fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Raiffeisen Bankot a személyi kölcsöneinek reklámozása során feltárt jogsértések miatt. A hitelintézet többször nem a jogszabályban előírt kölcsönösszeggel számítva tüntette fel a hitel lényeges feltételeit bemutató reprezentatív példát, s nem feltűnően jelenítette meg a hitelköltségeket összegző THM értékét.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóvédelmi célvizsgálat keretében ellenőrizte, hogy a Raiffeisen Bank Zrt. (Raiffeisen Bank) a személyi kölcsöneit érintő - televízióban, elektronikus levelekben, közterületi és online felületeken megjelenő - kereskedelmi kommunikációjában miként tesz eleget a vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A jegybank eljárása során a bank 2017 évi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés