Szakított a Barclays a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjével

2019. augusztus 14. 09:06    
nyomtatás
 
Megszakította a Coinbase kriptotőzsdével a kapcsolatot a brit Barclays - árulták el a Coindesk forrásai.

Kereskedés Barclays-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Coinbase állítólag máris talált egy másik banki partnert, a ClearBank nevű startupot, viszont egyelőre még rendelkezik hozzáféréssel a brit azonnali fizetési rendszerhez, így egy tranzakció feldolgozása a korábbival ellentétben napokba telhet. A ClearBank várhatóan a harmadik negyedévben állítja majd vissza a kriptotőzsde hozzáférését az azonnali fizetési rendszerhez.

A Coinbase 2018-ban kapott e-money licencet és bankszámlát is nyithatott a Barclaysnál és az első olyan kriptotőzsde volt a világon, amely hozzáférést nyert a brit azonnali fizetési rendszerhez. Azt nem tudni, hogy miért történt meg a szakítás, egyes források szerint a Barclays túl kockázatosnak találta a kriptodevizákkal foglalkozó cégekkel történő együttműködést.

Persze a ClearBank is törődik a kockázatkezeléssel: állítólag a CoinBase az ő nyomásukra kivezetett egy kriptodevizát, a zcasht, amely túl nagy titkosítással dolgozott, ami megnehezítette volna a hatóságok munkáját.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium