Szép lassan leépül a Fannie Mae

2018. június 14. 10:03    
nyomtatás
 
27 ezer szerződést, összesen mintegy 6,2 milliárd dolláros jelzáloghitel-portfóliót adna el a Fannie Mae - írja a Financial Times. Korábban problémás, viszont most már teljesítő hitelekről van szó.


A válság eleje óta az amerikai szövetségi kormány kezében lévő jelzálogfinanszírozó társaság sorsa társával, a Freddie Maccel együtt továbbra is kérdéses. Rendre felmerül a privatizációjuk, de ameddig nincs ilyesmiről döntés, a Fannie Mae dolgozik portfóliója leépítésén.

Most például korábban nem teljesítőnek számító, de újra fizetőképes ügyfelek kerülhetnek át máshová, ha sikerül a portfóliót eladni piaci befektetőknek. Ez már a hetedik ilyen értékesítése lenne a Fannia Maenek.

Az első negyedévben a cég jelzáloghitel-állománya 231 milliárd dollárról 228 milliárdra csökkent.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium