Távozik Fekete-Győr András a betétbiztosító éléről

2018. január 9. 09:25    
nyomtatás
 
2018. január 1-től Kómár András tölti be az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) ügyvezető igazgatói pozícióját - közölte az OBA a honlapján.


Kómár András 2004-ben végzett jogászként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2008-ban a Budapesti Corvinus Egyetemen kapott közgazdász diplomát, majd 2011-ben mérlegképes könyvelő képesítést szerzett.

Az OBA új vezetője szakmai pályafutását 2004-ben a Pénzügyminisztérium Pénzügyi szolgáltatások főosztályán kezdte. 2007-2013 között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletén dolgozott, döntően a pénz-és tőkepiaci területen, majd 2013-tól a Magyar Nemzeti Bank alkalmazottja lett, ahol az OBA, a Szanálási Alap, a Befektető-védelmi Alap és a Kárrendezési Alap ügyeivel is foglalkozott, 2016-tól pedig a Szanálási tervezési és reorganizációs főosztályt vezette.

Kómár András 2017 eleje óta tagja az OBA igazgatótanácsának. A Magyar Nemzeti Bank képviseletében részt vett az Európai Bankhatóság (EBA) és az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) több munkacsoportjának és bizottságának munkájában. Jelenleg megbízott oktató a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Pénzügyi Jogi Tanszékén, egyben az egyetem Doktori Iskolájának hallgatója. Kutatási területe a pénzügyi szervezetek válsághelyzeteinek megelőzése, illetve kezelése.

Kómár András az OBA ügyvezető igazgatói pozíciójában Fekete-Győr Andrást váltotta, aki 2010-től 8 éven át vezette az intézményt és sokat tett az OBA nemzetközi elismertségének növeléséért - olvasható a közleményben.

A címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium