Előfizetői tartalom

Tényleg válságba sodorják a világot ezek a bankok?

Portfolio
Rettegnek a befektetők attól, hogy egyes amerikai bankoknak még mindig túl nagy hatalma van a világ felett; esetleges csődjük a pénzügyi rendszer stabilitását veszélyezteti. A reakció a banki részvények őrült adása, sokan viszont nem tartják észben, hogy jóval stabilabbak a bankok a válság óta, csődveszélyről szó sincs Amerikában - írja az amerikai The Washington Post.

Már nyolc éve, hogy vége a válságnak és hat éve, hogy a Dodd-Frank törvény érvénybe lépett az Egyesült Államokban (egy olyan törvény, ami az amerikai pénzügyi rendszert védi egy 2008-ashoz hasonló kockázat létrejöttétől), de a globális méretű, a rendszer működése szempontjából fontos bankok még mindig hatalmasak. A legnagyobb hat amerikai bank 9700 milliárd dollárnyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés