Több milliárd dollárnyi bedőlt hitelt akartak elkenni az indiai bankok

2018. február 12. 08:37    
nyomtatás
 
Az indiai bankfelügyelet 3,6 milliárd dollárnyi nem megfelelően nyilvántartott és bejelentett bedőlt hitelt fedezett fel az ország legnagyobb bankjának mérlegében. Az ügy kapcsán számos aggály felmerült annak kapcsán, hogy a pénzintézet riválisai sem jelentik megfelelően a nem teljesítő hiteleiket, így rendszerszintű problémáról lehet szó - írja a Bloomberg.


A State Bank of Indiát a jegybank auditálta; a szakemberek 232 milliárd rúpiával (3,6 milliárd dollár) több nem teljesítő hitelt találtak a bank mérlegében, mint amennyit 2017 márciusában jelentettek. A legnagyobb magánkézben lévő bankot, az HDFC-t is auditálták, itt mintegy 20,5 milliárd rúpia volt az eltérés. Vizsgálták az ICICI bankot is, de a pénzintézet nem tette közzé a vizsgálat eredményét. Az indiai bankoknak akkor kell csak közölniük a számokat, ha az audit eredménye legalább 15%-os eltérést mutat.

A State Bank of India részvényeinek árfolyama 2,4%-ot esett vissza, idén eddig 6,6%-os mínuszban vannak a papírok. A bank esetén a legnagyobb eltérés egyébként az energiaszektornak nyújtott hitelekben volt, nominálisan ez mintegy 100 milliárd rúpiát jelent.

Indiában egyébként nem rég kezdett bele a bankrendszer átstrukturálásába a kormány, a nem teljesítő hitelek azonosítása mellett 14 milliárd dollárt öntenek majd a bankszektorba:
2018.01.25 08:49 Bajban van India: 14 milliárd dollárt öntenek a bankszektorba

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium