Előfizetői tartalom

Több projektet is felfüggeszt a brit felügyelet a Brexit miatt

Portfolio
30 millió fontnyi céltartalékot képzett a brit pénzügyi felügyelet, az FCA, mellyel az idén felmerülő, Brexittel kapcsolatos költségeket akarják fedezni. Hozzátették: több hagyományos tevékenységüket is félre kell most tenniük, hogy Nagy-Britannia 2019-re tervezett EU-s kilépésére készüljenek - számol be a Guardian.

Az FCA néhány "nem-kritikus fontosságú" projektet is felfüggeszt, mivel állítása szerint szüksége van erőforrásaira, hogy a Brexit hatásait menedzselni tudja. A brit pénzügyi rendszer jelenleg Európa banki központja és a brit gazdaság egyik mozgatórugója, a GDP 7%-át körülbelül a City termeli meg. "Rengeteg munkánk lesz a Brexittel, van egy nagyobb szintű bizonytalanság"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés