Több projektet is felfüggeszt a brit felügyelet a Brexit miatt

2018. április 10. 09:26    
nyomtatás
 
30 millió fontnyi céltartalékot képzett a brit pénzügyi felügyelet, az FCA, mellyel az idén felmerülő, Brexittel kapcsolatos költségeket akarják fedezni. Hozzátették: több hagyományos tevékenységüket is félre kell most tenniük, hogy Nagy-Britannia 2019-re tervezett EU-s kilépésére készüljenek - számol be a Guardian.


Az FCA néhány "nem-kritikus fontosságú" projektet is felfüggeszt, mivel állítása szerint szüksége van erőforrásaira, hogy a Brexit hatásait menedzselni tudja.

A brit pénzügyi rendszer jelenleg Európa banki központja és a brit gazdaság egyik mozgatórugója, a GDP 7%-át körülbelül a City termeli meg.

"Rengeteg munkánk lesz a Brexittel, van egy nagyobb szintű bizonytalanság" - mondta Andre Bailey, az FCA elnöke.

Több világméretű bank is bejelentette, hogy személyzetének egy részét átköltözteti Londonból Dublinba, Párizsba vagy éppen Frankfurtba, a leépítések száma viszont jóval alacsonyabb a vártnál, erről itt írtunk:
2018.04.04 09:52 Sírhatnak a németek: főleg Párizst célozzák a Brexit elől menekülő bankok

A költözések hatásának menedzselésén felül az FCA azt tervezi, hogy nagyobb nyomást gyakorol bizonyos hitelezőkre is, mint a lízingcégek, a gyorskölcsön-cégek és a teleshopok.

Emellett ráadásul a túlköltések, a hitelkártya-adósság és a járműhitelek is a válság óta nem látott mértékbe nőttek, amely miatt az FCA-t kivéve a Bank of England, a brit jegybank is aggodalmát fejezte ki.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium