Török kitettsége miatt szenved az UniCredit

2018. november 8. 10:46    
nyomtatás
 
Az UniCredit Csoport 846 millió eurós leírásra kényszerült török leányánál, ezen felül költségcsökkentési terveket jelentett be. A bankcsoport nettó eredménye 29 millió euró volt az idei harmadik negyedévben. A bank papírjai 1,7 százalékot estek a gyorsjelentés közzététele után.

Kereskedés Unicredit-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Reuters elemzői konszenzusában szereplő 907 millió eurós profit helyett 29 millió eurós nettó eredményről adott számot az olasz UniCredit bankcsoport, a nettó kamatbevétel és a díj- és jutalékbevétel megfelelt az elemzői várakozásoknak. A bank a törökországi 41 százalékban tulajdonolt Yapi Kredi bankban meglévő tulajdonrészére 846 millió eurós leírásra kényszerült.

Török kitettsége miatt szenved az UniCredit


Török kitettsége miatt szenved az UniCredit


A bank Tier 1 tőkemutatója 12,11 százalékra csökkent a június végi 12,51 százalékról, a jövő évi tőkemutatóra szóló várakozásukat 12-12,5 százalékra módosították a korábbi 12,5 százalék felettiről. A bank a török kitettség mellett nagy olasz állampapír-kitettséggel rendelkezik, a bank stabilitásának megőrzése érdekében ezért terveik szerint megválnak az ingatlanportfóliójuk egy részétőll, ezzel növelik a bank tőkemutatóját.

Török kitettsége miatt szenved az UniCredit


Az UniCredit ugyanakkor megerősítette 2019. évi profitcélját, amely 4,7 milliárd euró, de növelte költségcsökkentési célját 200 millió euróval a kihívásokkal teli környezetre hivatkozva.

Fenntartjuk a profitcélunkat. Szuperkonzervatívak vagyunk a török helyzettel és a kereskedéssel kapcsolatban, és költségcsökkentésekkel kompenzálunk

- nyilatkozta a bank vezérigazgatója, Jean Pierre Mustier.

A magyar leány az idei harmadik negyedévben 62 millió eurós konszolidált eredményt ért el a harmadik negyedévben, mindezt úgy, hogy 18 millió eurós hitelezési céltartalékot írt vissza. A magyar leány kereskedési bevétele a negyedévben 10 millió euró volt, működési költsége és a kifizetett munkabérek összege nem változott jelentősen.

Török kitettsége miatt szenved az UniCredit


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium