Trump büntetővámjait dicséri a Goldman volt vezére

2019. május 15. 17:17    
nyomtatás
 
Hatékony tárgyalási eszközt jelenthetnek Donald Trump elnök tarifái Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs volt vezére szerint, aki a Twitteren osztotta meg véleményét. "Kína jobban támaszkodik a kereskedelemre és többet veszíthet" - fogalmazott a volt bankvezér.

Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Lehet, hogy az amerikai gazdaságra nézve is fájdalmasak a tarifák, hosszú távon viszont Kína többet veszíthet - véli Blankfein. "Nem látjuk a lényeget, ha azon akadunk fel, hogy fájnak a tarifák. Kína jobban támaszkodik a kereskedelemre és többet veszít" - írja a Twitteren a Goldman ex-vezére.

Trump elnök a múlt héten jelentette be, hogy 200 milliárd dollárnyi kínai importcikk vámterhét emeli 25%-ra, a korábbi 10%-ról. Válaszul Peking 60 milliárd dollárnyi amerikai termékre vetett ki 25%-os vámot; az intézkedés június 1-jén lép életbe.

Blankfein szerint hosszabb távon az amerikai fogyasztók vagy amerikai termékekre váltanak kínai termékekről vagy más ország importcikkeit veszik majd meg - bármelyik eshetőség is valósul meg, a kínai cégek bevétele csorbul majd.

"Ez nem a legjobb, de része a nyomásgyakorlási folyamatnak, mellyel egyenlővé tehető a pálya" - fogalmazott a volt bankvezér.

Más elemzők Blankfein Tweetjére reagálva elmondták, hogy a bankvezér túl egyszerűen látja a dolgokat, hiszen a kereskedelmi háborúk miatt mindenki veszít. Mások felhívták a figyelmet arra, hogy a kínai cégek már most is azon dolgoznak, hogy megkerüljék az amerikai vámokat azzal, hogy más országokba költöztetik üzemeiket.

(CNBC)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium