Előfizetői tartalom

Úgy tűnik, megoldódott a nagy kínai probléma

Portfolio
A kínai Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) bank fiókjaiban értékesített 3 milliárd jüanos alap hamarosan lejár, a befektetők azonban a termék mögött álló hitel bajba jutása miatt valószínűleg veszteségeket szenvednek majd el. Egy esetleges csőd megrengetheti az egész kínai árnyékbankrendszert. A Bloomberg információi szerint az ICBC és a terméket kibocsátó China Credit Trust vagyonkezelő tröszt megállapodásra jutott a befektetőket érintő kérdésekben. A Wall Street Journal úgy tudja, hogy a tröszt átstrukturálja a befektetés mögött álló hitelt.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.27Megint egy bankóriás fenyegeti bedőléssel a pénzügyi rendszertA világ legnagyobb bankja, a kínai Industrial and Commercial Bank of China egy olyan pénzügyi terméket értékesített fiókjaiban, amelynek kifizetése bajba került. A január végi lejáratú 3 milliárd jüanos alap mögött egy bányászvállalatnak adott hitel áll, a Zhenfu bányászóriás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés