Ügyfélpénzek milliárdjairól folytat tárgyalást az egyik legnagyobb brit bank és alapkezelő

2018. október 9. 09:02    
nyomtatás
 
Tárgyalásokat folytat a britek legnagyobb lakossági bankjának számító Lloyds és a második legnagyobb vagyont kezelő Schroders, amelynek értelmében az alapkezelő a jövőben több ezer lakossági ügyfél megtakarításának vagyonkezelését veheti át - írja a Reuters.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A két intézmény a tárgyalások tartalmáról nem közölt információt, csak magát a hírt erősítették meg, de a hírügynökség által hivatkozott források szerint a Lloyds mintegy 13,8 milliárd fontnyi (18 milliárd dollárnyi) ügyfélpénzt tenne át a Schrodersszel közösen indított vállalkozásba, mellyel az alapkezelő több ezer lakossági ügyfél megtakarításait kezelné majd.

A Lloyds már egy ideje igyekszik tevékenységét a banki szolgáltatások mellett diverzifikálni, ennek érdekében a biztosítási és vagyonkezelői piaccal is szemezget. Az említett közös vállalkozásban a banknak 50,1%-os részesedése lenne, továbbá vannak olyan hírek is, amelyek szerint a bank a Schroders Cazenove Capital nevű vagyonkezelői üzletágában is kisebbségei részesedést szerezne.

Úgy tudni, a két intézmény közötti megállapodás része az is, hogy a Schroders 109 milliárd fontnyi biztosítói vagyonra vonatkozó vagyonkezelői mandátumot is kap a Llyodstól.

Ügyfélpénzek milliárdjairól folytat tárgyalást az egyik legnagyobb brit bank és alapkezelő


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium