Előfizetői tartalom

Új eszközökkel regulázhatja meg a bankokat az MNB

Portfolio
Számos új eszközt adott a jegybanktörvény az MNB kezébe a pénzügyi stabilitás erősítésére és a bankszektor gazdasági ciklust erősítő viselkedésének mérséklésére. Ilyen a hitelfedezeti mutatók (LTV) és a jövedelemarányos törlesztőrészletek (PTI) szabályozása a hitelezésben, illetve anticiklikus vagy rendszerkockázati tőkepufferek, valamint likviditáskezelő szabályok előírása a bankok számára - jelentette ki kedden Balog Ádám, az MNB alelnöke, mindezzel kapcsolatos konkrét jegybanki terveket azonban nem említett. Az MNB egyúttal szanálási hatóság is lesz, ennek finanszírozásának módja még nem dőlt el.

A téma is terítékre kerül a Portfolio.hu Budapest Economic Forum konferenciáján. Regisztráljon Ön is! Balog Ádám, a MNB alelnöke tartotta a MABISZ keddi biztosítási konferenciájának záró előadását. Az alelnök beszédében többek között az alábbiakat ismertette. Mit terveznek a bankokkal? Az új MNB-törvény a jegybankhoz delegált részben új, részben korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés