Új rekordok jöhetnek az OTP-nél

2018. november 8. 09:09    
nyomtatás
 
Több rekord is megdőlhetett a harmadik negyedévben az OTP-nél, a pontos számokat holnap hajnalban tudjuk meg.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A magyar részvénypiacról is szó lesz a Portfolio következő klubján.


Pénteken hajnalban teszi közzé harmadik negyedéves számait az OTP. Az elemzői várakozások átlaga alapján a bankcsoport összes bevétele 10 százalékkal 223 milliárd forintra emelkedhetett, mivel azonban a működési költségek ennél nagyobb mértékben nőhettek, a működési eredmény 9 százalékkal bővülhetett. Az elemzők szerint az OTP-nél a kockázati költségek soron 6,5 milliárd forint állhat, az adózott eredmény pedig 82,7 milliárd forintra emelkedhetett.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


A 223 milliárd forintos összes bevétel új csúcsot jelentene, ami egyébként nem csoda, a bankcsoport az elmúlt évek akvizícióival ugyanis jóval nagyobb, mint korábban.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


A bevételekkel együtt a működési költségek is csúcsközelbe emelkedhettek a harmadik negyedévben.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


Az elmúlt negyedévekben jellemzően rendkívül alacsony volt a kockázati költségek szintje, céltartalék visszaírásokra is sor került. A harmadik negyedévre már valamelyest emelkedő céltartalékolásal számolnak az elemzők, de még így is jóval alacsonyabban alakulhatnak a kockázati költségek, mint amihez a válságot követő években hozzászokhattunk.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


Ha teljesülnek az elemzői várakozások, akkor az OTP profitja elmarad az előző negyedéves, közel 90 milliárd forintos csúcstól, de így is minden idők egyik legmagasabb negyedéves profitját szállíthatja a csoport, ha a 2008-as harmadik negyedév kiugró eredményétől eltekintünk (akkor ugyanis az OTP Garancia eladása tolta meg az eredményt), akkor minden idők második legmagasabb profitját érhette el a bank, és soha nem volt még olyan erős harmadik negyedév, mint az idei.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


A befektetők már elkezdték beárazni a remek negyedéves számokat, az elmúlt napokban 10 000 forintról 10 900 forint közelébe száguldott az árfolyam.

Új rekordok jöhetnek az OTP-nél


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium