Új szabályok az EU-tól: 6000 bankot, alapkezelőt és brókercéget érintenek

2019. január 8. 09:27    
nyomtatás
 
Mintegy hatezer, az ügyfelek számára értékpapír- és derivatív szolgáltatásokat nyújtó befektetési cég számára szigorítaná a tőkeképzési előírásokat és a felügyeletüket - számol be a hírről a Financial Times.


Az EU-tagországok által elfogadott javaslatot az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia, ha ez megtörténik, akkor a bankok, alapkezelők és brókercégek is szigorúbb tőke-és felügyeleti szabályokra számíthatnak.

A lap szerint a lépés a Brexitet követő világra is igyekszik felkészíteni az EU-t, részben a nem EU-n belüli befektetési intézmények felé támasztott szabályokkal is. Az EU-n kívüli pénzügyi intézmények továbbra is nyújthatnának az EU-n belül szolgáltatásokat, amennyiben megfelelnek a velük szemben támasztott szigorúbb követelményeknek.

Az Európai Bizottság által tett javaslat a rendszerszinten fontos bankok és egyéb pénzügyi intézmények számára kiterjedt tőke, likviditási és kockázatkezelési előírásokat fogalmaz meg, de például a bónuszokra vonatkozó korlátozások a kisebb bankokra és brókercégekre nem lennének érvényesek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium