Újabb botrány a Deutsche Banknál

2018. február 13. 08:09    
nyomtatás
 
Újabb üggyel bővült a Deutsche Bank botránysorozata: a társaságnak 4,5 millió dolláros bírságot kell fizetnie kötvényvásárlók félrevezetése miatt, ebből 3,7 millió dollárt az ügyfelek felé kell visszatérítenie.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Bloomberg beszámolója szerint amerikai hatóságok vették elő a legnagyobb német bankot amiatt, hogy kereskedelmi jelzáloggal fedezett értékpapírokkal folytatott ügyletek során megtévesztő információt adott ügyfeleinek azok értékéről.

Az amerikai tőzsdefelügyelet, az SEC hétfői közleménye szerint a Deutsche Bank Securities magasabb árat fizettetett ügyfeleivel a kötvényekért, mint amennyit a nekik adott információk alapján ő fizetett értük.

Ben Solomont, a társaság kereskedelmi jelzáloggal fedezett értékpapírokkal fedezett értékpapír részletégének (CMBS trading) vezetőjét is megbírságolták, neki 165 000 dollárt kell fizetnie.

Újabb botrány a Deutsche Banknál

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium