Előfizetői tartalom

Válságot okozhat, ha a Brexit elől menekülő bankok kegyeiért versenyeznek az országok

Portfolio
A francia bankfelügyeleti szervezet szerint néhány pénzintézet már "a tervezés előrehaladott fázisában van" ahhoz, hogy Párizsba mozgassák át néhány londoni műveleti egységüket. Más városok is csábítják a pénzintézeteket, azonban a túlzott verseny miatt a felügyeleti szervek egyre engedékenyebbek lehetnek, ennek pedig akár bankválság is lehet a vége.

Benoit de Juvigny a BBC-nek adott interjújában fejtette ki, hogy "nagy nemzetközi bankokat" már átvilágítottak ahhoz, hogy megkapják az engedélyt arra, hogy Franciaország fővárosában hozzák létre leányvállalatukat. Hozzátette, hogy nemcsak bankok, hanem "más cégek" is nem-hivatalos kérdéseket intéztek a felügyelethez arról, hogy tudnak a Brexit után Franciaországba költözni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés