Előfizetői tartalom

Váratlan fordulat és erős évkezdés az Ersténél

Portfolio
A piac számára váratlan céltartalék-visszaírásnak köszönhetően a Reuters elemzői konszenzusánál 6%-kal magasabb első negyedéves nyereségről számolt be ma reggel az Erste Group. Az osztrák bankcsoport 12%-kal növelte profitját, a 377 millió eurós adózott eredményéből Magyarország 24 millió eurót hozott. A bevételek ugyanakkor elmaradtak a várttól, így a gyorsjelentés várható piaci fogadtatása nem egyértelmű.

Az első negyedéves gyorsjelentés a fő eredménysorok többségén elmarad az elemzői konszenzustól, így például a nettó kamatbevételek, illetve a nettó díj- és jutalékbevételek, valamint a működési ráfordítások is kedvezőtlenebbül alakultak a vártnál.Hogy az adózás előtti és a nettó eredmény végül jobban alakult a Reuters konszenzusánál, az elsősorban a nettó céltartalék-visszaírásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés