Varga: 140 ezer lakástakarék-szerződést kötöttek az utolsó napokban

MTI, Portfolio
2018. november 8. 16:10    
nyomtatás
 
Varga Mihály pénzügyminiszter egy csütörtöki konferencián beszélt többek között arról, hogy az utolsó napokban a lakástakarékok még 140 ezer új szerződést kötöttek.


Varga Mihály a Világgazdaság mai konferenciáján beszélt arról, hogy a lakástakarékok állami támogatása indokolatlanul magas volt Magyarországon, 30 százalékos, miközben Németországban 4 százalék, Ausztriában pedig 1,5 százalék az állami hozzájárulás aránya.

Elmondta azt is, hogy az utolsó napokban a lakástakarékok még 140 ezer új szerződést kötöttek, ezekhez még kapcsolódik állami támogatás.


Az ÁKK nyugdíjjavaslatáról is beszélt Varga, erről itt írtunk:

2018.11.08 10:44 Megszólalt Varga Mihály az ÁKK nyugdíjjavaslatáról

A lakástakarékpénztárak állami támogatásának felmenő rendszerben való megszüntetéséről Bánki Erik, a gazdasági bizottság fideszes elnöke nyújtott be az Országgyűlésnek tövényjavaslatot még október 15-én, amit viharos gyorsasággal, két nap alatt fogadott el az országgyűlés:

2018.10.15 12:14 Bréking! Kivégzi a lakástakarékokat a kormány!


Korábban több cikkben is foglalkoztunk az állami támogatásának eltörlésének hatásaival, kitértünk többek között arra is, hogy a Fundamenta-Lakáskassza bukik a legnagyobbat a piac szereplői közül a jövőben kötendő lakás-takarékpénztári szerződések állami támogatásának megszüntetésével.

2018.10.30 05:59 A nap ábrája: ők bukják a legnagyobbat a kormány lakástakarékos intézkedése miatt

Varga: 140 ezer lakástakarék-szerződést kötöttek az utolsó napokban


Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium