Előfizetői tartalom

Varga nekiment Matolcsy emberének

Portfolio
Éles kritikát fogalmazott meg Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MNB ügyvezető igazgatójával szemben. Az Origónak adott interjúban Vargát többek között a bankadó miatt a kormány és az MNB között húzódó ellentétről is kérdezték, mellyel kapcsolatban Varga kijelentette, ő bizony menesztené azt a kollégáját, aki az MNB már megszületett döntését kifogásolja, ezzel lényegében Nagy Márton korábbi bankadóhoz kapcsolódó kijelentéseire utalva.

Nagy Márton, az MNB ügyvezető igazgatója még egy május elején adott interjúban arról beszélt, hogy a kormánynak feltételhez kellene kötnie a bankadó csökkentését. Véleménye szerint "jutalmazni" kellene azokat a bankokat, amelyek sokat tettek és tesznek a vállalati hitelezés felfutásáért azzal, hogy esetükben gyorsabb bankadó-csökkentést kellene végrehajtani. Nem sokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés