Előfizetői tartalom

Vége a "tisztítótűznek"? (2.) - Eljött az új világ a takarékoknál

Lontai Dániel, SZHISZ
A takarékoknál bankoló betétesek körében az utóbbi idők csődhulláma bőven adott okot a félelemre. Most azonban ott tartunk, hogy a bűnösök már megbűnhődtek, viszont a tisztítótűzből kikerült takarékokat egy olyan "mennyországba" fogadta be az SZHISZ, amely garancia- és tőkemegfelelési közösséget is jelent. Az alábbiakban Lontai Dániel, az SZHISZ elnökének reggeli cikkünkre írt reakcióját közöljük.

A gazdasági válságot követő európai jogszabályváltozások - az úgynevezett bázeli irányelvek (CRR/CRD IV.; 575/2013/EU) - a korábbinál lényegesen szigorúbb tőketartási szabályokat és követelményeket írnak elő a hitelintézetek számára. Ezek átültetése a hazai jogrendszerbe 2014-ben megtörtént. A jogszabályváltozások alapvetően a kis méretű, alacsony tőkeellátottsággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés