Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank

2018. január 12. 14:07    
nyomtatás
 
Az egy részvényre jutó nyereség 1,16 dollár lett a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan, mellyel a Wells Fargo meghaladta az elemzői várakozásokat, a bevétel soron azonban csalódást okozott, a 22,05 milliárd dolláros bevétel elmarad ugyanis a várt 22,38 milliárdtól. A bank gyorsjelentését követően egyelőre mínusz 0,7%-ban tartózkodik a részvényárfolyam.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

22,05 milliárd dolláros negyedik negyedévi bevételi adatokról adott számot az elmúlt percekben az utóbbi időszakban számlabotrányaival a figyelem középpontjába kerülő Wells Fargo, ez az azonban elmarad az elemzők által várt 22,38 milliárd dollártól, 2016 azonos időszakához képest viszont 2,2%-os bevételnövekedésről beszélhetünk. Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) viszont a várt 1,07 dollárhoz képest jobb, 1,16 dollár lett.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank


Trump adóreformjának hatására a bank adózás utáni eredménye 3,35 milliárd dollárt ért el, ami a banki közlemény szerint részben annak köszönhető, hogy a nettó halasztott adókötelezettség leírásának hatására egy becsült 3,9 milliárd dollár körüli adójóváírást számolhatnak el, ami a többi bank nagy többségére az előzetes közlések alapján nem jellemző.

A nettó kamatbevételek éves összevetésben 89 millió dollárral 12,3 milliárdra estek vissza, miközben a nem kamatjellegű bevételek 557 millióval emelkedtek.

Viszonylag magas, 2,4 milliárd dolláros nem kamatjellegű veszteségről számolt be a bank a negyedik negyedéves gyorsjelentésben. A különféle hatósági és jogi ügyek miatt elszámolt 3,3 milliárd dolláros bírságok miatt a működésre 2,2, milliárdos veszteségről adtak számot. Ez is mutatja, hogy ha az előbbi pozitív adózási tétel nem lett volna, a bank adzózás utáni veszteségről számolt volna be.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank


Tim Sloan vezérigazgató a közleményben kifejtette, hogy 2017-ben több kihívással is szembe kellett nézzen a pénzintézet, de bízik abban, hogy a 2018-as év jobb lesz a tavalyinál.

Úgy tűnik, hogy a bank gyorsjelentése nem győzte meg a befektetőket, a nyitás előtti kereskedésben 0,7% körüli mínuszban van a pénzintézet részvényárfolyama.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybankElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium