Előfizetői tartalom

Vért izzadva nyereséges lett a Deutsche Bank

Portfolio
2014 óta először nyereséges lett 2018-ban a Deutsche Bank, de a tőkearányos megtérülés így is csak 0,5% volt, a negyedik negyedév pedig kifejezetten gyengén sikerült. A 409 millió eurós háromhavi veszteség nagyobb az elemzők által várt 268 millió eurónál is. Nagyon jól kellene sikerülnie az első negyedévnek, hogy lekerüljenek a napirendről a Commerzbankkal való összeolvadásról szóló tervek.

Pénzmosási és adóelkerülési ügyek, leminősítések, elbukott stresszteszek és árfolyamfeleződés - csak néhány címszavakban azok közül a csapások közül, amelyek 2018-ban sújtották a legnagyobb német bankot. A negyedik negyedév is kifejezetten gyenge volt a társaságnál, márpedig minél később jön a fordulat, annál valószínűbb, hogy a részvényesek elvesztik a türelmüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés