Előfizetői tartalom

Vojnits: ez nem államosítás

Portfolio
Ma tárgyalja az Országgyűlés a takarékszövetkezeti szektor átalakításáról szóló, nagy vihart kavart törvényt, amelynek egyes pontjait az államfő újragondolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Vojnits Tamás kormánybiztos a Napi Gazdaságnak adott interjújában elmondta: a törvény értelmében várhatóan létrejövő Integrációs Szervezeten keresztül az integrációban részes takarékszövetkezetek és hitelszövetkezetek is jelentős befolyást tudnak gyakorolni az integráció szabályainak kialakítására. Szó sincsen semmiféle államosításról - hangsúlyozta.

Az Integrációs Szervezet a jogszabály erejénél fogva létrejön, de egy átmeneti ideig az MFB adja a vezetőségét, addig amíg a takarékszövetkezetek bevonásával a szervezet nem tartja meg első közgyűlését. Ahhoz, hogy a Takarékbank be tudja tölteni központi banki funkcióit, szükséges a Takarékbank új alapszabályának elfogadása. Ezzel a két aktus-sorral kialakulnak az új...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés