Előfizetői tartalom

Volcker-szabályok: nem kerget a tatár

Portfolio
Hat hónapon belül törvényerőre emelkedhetnek, de három éves felkészülési időt hagyhatnak a bankok számára Barack Obama amerikai elnök egy héttel ezelőtt a bankszektor reformjára tett javaslatai, az ún. Volcker-szabályok - állítja a kongresszus pénzügyi szolgáltatásokért felelős bizottságának elnöke, Barney Frank. Szerinte a Volcker munkásságát ismerőket nem érte meglepetés a javaslatok bejelentésekor.

Frank szavai a törvénykezés időzítését illetően inkább nyugtalanítóak, a gyakorlati megvalósítás ütemezését illetően viszont már megnyugtatóbbak lehetnek: bár a törvény már fél éven belül hatályba lépne, hedge fundjaiktól és kockázati tőketársaságaiktól legkorábban csak három év múlva kellene megválniuk a bankoknak, tehát elegendő felkészülési időt szeretnének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés