Előfizetői tartalom

Arculcsapás a nyugdíjra gyűjtőknek: idén nem lesz pénzeső

Nincs jó hírünk azoknak a nyugdíjra készülő magyaroknak, akik önkéntes és/vagy magánnyugdíjpénztárakban gyűjtenek nyugdíjas éveikre: július végével bezárólag idén csak egyetlen önkéntes pénztári portfólió tudott 4% feletti hozamot felmutatni, 1% felett ezzel együtt is csak három. A magánnyugdíjpénztáraknál még rosszabb a helyzet: csak egy olyan portfólió van, ami nem vesztett a befektetéseken, a többinél viszont nem ritka a 2% feletti mínusz sem.

Az elmúlt években ahhoz szokhattak hozzá a nyugdíjra gyűjtők, hogy az önkéntes és magán-nyugdíjpénztári portfóliókkal sok esetben 10% feletti éves hozamot is el tudtak érni befektetéseiken, ennek a jó szériának viszont idén vége szakadhat: a július végi adatok alapján a vizsgált önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak zömében negatív hozamot produkáltak eddig az évben.Ha...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés