Előfizetői tartalom

Betett a leendő nyugdíjasoknak a piaci felfordulás

Portfolio
Az MNB harmadik negyedéves pénztári statisztikái szerint az önkéntes és magánnyugdíjpénztárak teljesítménye is visszaesett az elmúlt hónapokban, az önkéntes pénztárak 1%, a magánnyugdíjpénztárak 1,6%-os vagyonarányos veszteséget szenvedtek el. A nyári és kora őszi kedvezőtlen piaci mozgások ellenére az önkéntes nyugdíjpénztári taglétszám csökkenése lassulni látszik, emellett az egyéni tagdíjfizetők aránya is megemelkedett az előző negyedévhez képest. A magánnyugdíjpénztáraknál 2014-hez képest ebben az évben megnőtt a TB-rendszerbe való visszalépések miatti átutalások összege, a tagok száma év eleje óta 60 ezer fő alá csökkent.

Betettek az elmúlt hónapok az önkéntes pénztári hozamoknak2015 harmadik negyedévében több mint kétezer fővel csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma az előző negyedévhez képest, bár ez még mindig alulmarad az előző év azonos időszakában mért több mint 6500 fős negyedéves csökkenéstől. Az önkéntes pénztáraknak az MNB harmadik negyedévre vonatkozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés