Előfizetői tartalom

Elképesztő felfordulást hozhat a lakásbiztosításoknál egy magyar hátterű cég

Miközben minden gőzerővel digitalizálódik, 2019-ben a biztosítók még mindig sokszor bemondás alapján döntenek a lakásbiztosítások díjszabásáról és a kárkifizetésekről, de úgy néz ki, ennek egy magyar vezetésű, kaliforniai cég találmányának köszönhetően hamarosan vége lehet. A Zesty.ai mesterséges intelligenciával elemez big datát; műholdképeket, dokumentumokat és légi felvételeket, így pár másodperc alatt össze tud rakni egy biztosítási ajánlatot vagy el tudja dönteni, mennyit fizessen a biztosító, ha egy természeti katasztrófa lecsap.

Zajlik a digitalizációs forradalom, de az elmúlt 70 évben szinte semmit nem változott a lakásbiztosítások kockázatelbírálásának folyamata: a begyűjtött adatok közel fele még mindig az ügynök és a biztosított bevallásából származik. Egy kaliforniai, de magyar vezetéssel működő insurtechcég egy olyan kockázatfelmérési modellt fejlesztett, amely mesterséges intelligenciát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés