FONTOS Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten
 
Előfizetői tartalom

Erős évkezdéssel fogadják Mészáros Lőrincéket a CIG Pannóniánál

Ma még beláthatatlannak tűnő növekedési lehetőségek nyíltak meg a CIG Pannónia előtt azzal, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Konzummal kötött nemrég együttműködési megállapodást. A kölcsönös tulajdonszerzés előtti állapotról mutat érdekes pillanatképet a tegnapi piaczárás után közzétett gyorsjelentés. A CIG Pannónia vonzó, 615 millió forintos első negyedéves adózás utáni eredménnyel lepte meg a részvényeseit. A díjbevételek és a működési költségek (nem meglepő módon) csökkentek, az új szerzések és az életbiztosítási visszavásárlások viszont növekedtek a biztosítónál. Az ügyfelek sajnos jelentős (döntően nem realizált) negatív hozamot értek el unit-linked életbiztosításaikon.

Az idei évtől nem készít magyar számviteli szabályok szerinti beszámolót a CIG, így most először mi is az IFRS szerinti (az IAS 34 standarddal összhangban készült) konszolidált beszámoló számait mutatjuk be. Az alábbiak tehát a CIG Pannónia Életbiztosító és vagyonbiztosítói érdekeltsége, a CIG EMABIT számait egyaránt tartalmazzák. Erőteljesnek mondható, 615 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés