Előfizetői tartalom

Évek óta nem látott nyugdíjpénzeső: taroltak a magánkasszák

Ismét a magánnyugdíjpénztárak kerültek ki győztesként az önkéntes pénztárakkal folytatott küzdelemből, már ami a hozamokat illeti: a magánkasszák tavaly átlagban 9% felett hoztak tagjaiknak, míg az önkéntes kasszák 6,5%-ot, a magánnyugdíjpénztárak esetében ilyen magas éves átlagos hozamot utoljára 2012-ben mérhettünk. Az MNB friss adatai szerint mindkét pénztártípusnál csökkent a tagok száma 2017-ben, de az önkéntes kasszáknál az egyéni befizetések aránya bőven 90% fölé nőtt 2017 utolsó negyedévében.

Bőven 90% felett az egyéni befizetésekAz MNB legfrissebb statisztikái szerint december végén összesen 1,14 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, ami mintegy 3000 fős csökkenést jelent az előző negyedéves adathoz képest. Éves összevetésben is csökkent a taglétszám, de ez esetben már egy csekélyebb, 150 fős visszaeséséről beszélhetünk. Az elmúlt évben tehát gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés