Előfizetői tartalom

Hat ábra arról, mennyire népszerűek a hazai nyugdíjpénztárak

Az MNB legfrissebb adatai szerint tavaly az önkéntes pénztári szektor által kezelt vagyon több mint 83%-a koncentrálódott a tíz legnagyobb szereplőnél, és úgy tűnik, a tagok is inkább a legnagyobb vagyont kezelő pénztárakat keresik. További érdekesség, hogy míg az önkéntes pénztáraknál inkább a kiegyensúlyozott portfóliókban kezelik a nagyobb ügyfélpénzeket, addig a magánkasszatagok már bevállalósabbak, itt ugyanis sokan a kockázatosabb növekedési portfóliókra szavaznak.

Nagy a piaci koncentráció az önkéntes kasszáknálAz MNB nemrég közzétett Aranykönyve szerint tavaly év végén az önkéntes nyugdíjpénztárak összesen 1162 milliárd forintnyi vagyont kezeltek, ebből a 10 legnagyobb pénztár közel 969 milliárddal vette ki a részét, a teljes piaci vagyon tehát 83,4%-ban koncentrálódik a legnagyobb tíz szereplőnél. Közülük is az OTP Önkéntes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés