Hozta a kötelezőt az Allianz

2019. május 14. 08:10    
nyomtatás
 
A Reuters elemzői konszenzusát és az egy évvel korábbi eredményt is kis mértékben múlta felül a német Allianz ma reggel közzétett gyorsjelentése. A bevételekben az élet- és egészségbiztosítási üzletág, a nyereségben a vagyon- és felelősségbiztosítási ág növekedett nagyobbat.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az elemzői konszenzus 1,908 milliárd eurót várt, az egy évvel korábbi eredmény pedig 1,939 milliárd euró volt, ezt követően a társaság 1,969 milliárd eurós nettó profitról számolt be ma reggel az első negyedévre vonatkozóan.

Fontosabb részletek a gyorsjelentésből:
  • a bevételek összességében 9,1%-kal nőttek a biztosítóóriásnál,
  • ezen belül a vagyon- és felelősségbiztosítási díjbevételek 6,3%-kal 19,5 milliárd euróra, az élet- és egészségbiztosítási üzletági díjbevételek 12,9%-kal 19,3 milliárd euróra emelkedtek, a vagyonkezelésben pedig lényegében stagnáltak a bevételek,
  • a vagyon- és felelősségbiztosítási működési eredmény 14%-kal, az élet- és egészségbiztosítási 2,5%-kal emelkedett, a nem-életbiztosítási kombinált hányad 94,8%-ról 93,7%-ra javult,
  • a működési eredmény 7,5%-kal 3,0 milliárd euróra emelkedett,
  • a biztosító Szolvencia II szerinti tőkésítettsége megnyugtató szinten, 218 százalékon áll.

A gyorsjelentés szerint az első negyedéves számok azt mutatják, hogy jó úton halad a társaság, hogy teljesítse 2019-es éves célját, így megerősítették a 2019-es működési eredményre vonatkozó 11,5 milliárd eurós (plusz-mínusz 500 millió euró) menedzsmentcélt is.

Hozta a kötelezőt az Allianz

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium