Jó hírek jöttek az Allianztól, emelkedik az árfolyam

2018. november 9. 10:45    
nyomtatás
 
Az 1,877 milliárd eurós Reuters-konszenzust jelentősen meghaladó, 1,936 milliárdos nettó nyereséget ért el a harmadik negyedévben az Allianz. Ez 24%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, és a menedzsment megerősítette idei profitvárakozását. A biztosító részvényárfolyama 0,44%-ot emelkedett eddig, ezzel felülteljesítő a DAX komponensei között.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Oliver Baete vezérigazgató elégedettségét fejezte ki a biztosító közleményében, kiemelve a biztosító hatékonyságának javulását. Közölte: biztosak abban, hogy teljesíteni fogják idei profitcéljaikat. Ez azt jelenti, hogy 11,1 milliár eurós (plusz/mínusz 500 millió euró) működési eredményt érhetnek el idén.

2017 a biztosítók legköltségesebb éve volt globális szinten, különösen az észak-amerikai hurrikánok jártak nagy kárkifizetésekkel. Az akkori bázishoz képest sikerül számos biztosítónak idén jobb eredményeket elérnie. Az Allianz esetében erre utal a tavaly 96,9%-nál jobb, 93,1%-os harmadik negyedéves kombinált hányad is.

Az Allianz éppen vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágának stratégiai felülvizsgálatában is benne van, ugyanakkor a vezetők jelezték, hogy várhatóan nem lesz jelentős szerkezet-átalakítás.

Jó hírek jöttek az Allianztól, emelkedik az árfolyam


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium