Előfizetői tartalom

Jön az ügynöklista és kiderül az is, mennyit keresnek rajtad

Portfolio
Egy frissen benyújtott törvényjavaslat előírná az életbiztosításokat értékesítő ügynököknek, hogy értékesítés előtt igényfelmérőt töltessenek ki az ügyféllel, valamint kötelezővé teszi a költségek megismertetését - igény esetén akár egészen a jutalékokig. Ezen felül az ügynököknek folyamatos képzéseken kell részt venniük - nem lesz elég csak a "betanításkor" beülniük a hatósági képzésre. A biztosítási tevékenységről szóló törvény (Bit.) mellett a kgfb-törvényt is módosítanák, de kés alá kerül a pénzforgalmi, pénzintézeti és jegybanki törvény is.

Az új törvényjavaslat az alapoktól kezdi: módosul az is, hogy mit jelent egyáltalán biztosításközvetítőnek lenni.Törvénybe foglalnák, hogy a közvetítő az ügyfél számára nyújt igényfelmérést és szervez, lát el biztosítási feladatokat - korábban a közvetítő a "biztosítási szerződés létrehozására irányuló" tevékenységet végzett.Minden jel szerint ez az ügyfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés