Megvan, hogy kapják meg a pénzüket a CIG részvényesei

2019. június 11. 16:23    
nyomtatás
 
Tőkejuttatás kifizetéséről határozott a CIG Pannónia közgyűlése, miután a részvények névértékének csökkentése útján való alaptőke-leszállítás mellett foglaltak állást. Az egy részvényre eső tőkejuttatás összege 31,96 Ft - írja a biztosító sajtóközleményében.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A közgyűlés által elhatározott tőkejuttatásra azok a részvényesek jogosultak, akik a közgyűléshez rendelt tulajdonosi megfeleltetés fordulónapján, 2019. április 10.-én CIG Pannónia részvénnyel rendelkeztek és ennek tényét legkésőbb a közgyűlés kezdőnapját megelőző második munkanapon a részvénykönyvbe bejegyezték. A tulajdonosi megfeleltetést követően történt részvényeladás a tőkejuttatásra való jogosultságot nem érinti.

A tőkejuttatás összege csak azt követően fizethető ki az arra jogosult részvényesek számára, hogy a cégbíróság az alaptőke leszállítását jogerősen bejegyezte. A kifizetés teljesítésének időpontja tehát a cégbírósági eljárás függvénye, amely előreláthatólag augusztusra várható.

A vonatkozó adójogi jogszabályoknak megfelelően a kifizetéshez kapcsolódó adókötelezettségek teljesítéséhez a társaság postai úton részletes tájékoztatót küld a természetes személy részvényesek értékpapírszámlavezetőnél nyilvántartott levelezési címére, amely az adózáshoz kapcsolódó részvényesi kötelezettségeket tartalmazza.

Az előzményekről itt írtunk:
2019.04.17 12:43 3 milliárdot fizetnek ki a CIG Pannónia részvényeseinek

Megvan, hogy kapják meg a pénzüket a CIG részvényesei


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium