Előfizetői tartalom

Parádéznak a nyugdíjpénztárak: 10% felett hozhatnak idén

Portfolio
Az év első kilenc hónapjában az önkéntes és magánkasszák 5-7%-os hozamokat hoztak tagjaiknak. A két pénztártípus közül a magánnyugdíjpénztárak teljesítenek jobban, az eddig elért negyedéves hozamok alapján év végére akár 10%-ot meghaladó hozamot is felmutathatnak. Az MNB friss adatai szerint az önkéntes pénztáraknak sincs okuk a panaszra, a taglétszám a legutóbbi negyedévben is nőtt, ráadásul 70% felett van az egyéni tagdíjfizetők aránya.

70% feletti az egyéni tagdíjfizetők arányaAz MNB legfrissebb statisztikái szerint szeptember végén összesen 1,141 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, ami mintegy 190 fős növekedést jelent az előző negyedéves adathoz képest. Éves összevetésben ugyanakkor csökkenésről beszélhetünk, a 2016 harmadik negyedévi 1,145 milliós taglétszámhoz képest ez 0,4%-os visszaesésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés