Előfizetői tartalom

Szárnyalnak a magyar biztosítók, de van itt egy nagy bökkenő

Erősen indult az idei év a magyar biztosítóknál: a tavalyi átlagnál is nagyobb mértékű, 8,2%-os díjbevétel-növekedést és rekordnak számító, 22,3 milliárd forintos adózott nyereséget sikerült elérniük az első negyedévben. Az életbiztosításokból ugyanakkor nettó pénzkivonást hajtottak végre az ügyfelek, és a hozamok is negatívan alakultak.

Tegnap tette közzé az MNB a hazai biztosítási szektor első negyedéves statisztikáit. Lényegként az alábbiakat emelnénk ki: 8,2%-kal 276 milliárd forintra emelkedett a szektor díjbevétele az egy évvel korábbihoz képest, az életbiztosítások 6,9%-kal, a nem-életbiztosítások pedig 9,3%-kal bővültek, a biztosítók adózott eredménye 22,3 milliárd forint volt, ami 41%-os növekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés