Előfizetői tartalom

Új világ köszöntött a magyar alkuszokra - rengeteg szabályozás született

Portfolio
Számos biztosítási értékesítéssel kapcsolatos szabály változott a közelmúltban és ezek a folyamatok nem is teljesen zajlottak még le: például az érdekkonfliktusokat és a jutalékrendszereket sokkal kifinomultabban kell kezelniük a piaci szereplőknek, hiszen az MNB is ellenőrzi ezeket. Nem kell viszont az ügyféllel pontosan közölni az értékesítésért felvett jutalék pontos mértékét, csak a jutalékrendszer működését, sőt, tanácsadás sem szükséges minden esetben - hangzott el mindez a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének mai konferenciáján.

Szebelédi Ferenc, az MNB főosztályvezetője a közvetítői szabályozás új aspektusairól beszélt: Az érdekkonfliktusokkal kapcsolatosan elmondta, hogy a biztosításközvetítőnek és a biztosítónak értékelnie kell, hogy adódik-e olyan konfliktus, amely adódik akár a szolgáltatók és az ügyfél, akár több ügyfél közt. Figyelembe kell venni azt, hogy nyer-e valaki az ügyfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés