FONTOS Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?
 
Előfizetői tartalom

Alapjaiban borítja fel az EU azt, ahogy biztosítást veszünk

Portfolio
Az új EU-s biztosításértékesítésre vonatkozó szabályozás, az IDD alapjaiban rengetheti meg a közvetítés folyamatát a kiemelt befektetői információs dokumentumokkal, a jutalékok rendszerének kötelező, ügyféllel való ismertetésével, valamint a szabályok minden értékesítési formára való kiterjesztéssel, a jutalékok teljes ügyféloldali transzparenciája, vagy betiltása azonban lekerült a hatóságok napirendjéről - hangzott el mindez az FBAMSZ 13. Biztosításszakmai Konferenciáján.

Papp Lajos, az FBAMSZ, jövő februárban leköszönő elnöke a megnyitó után a tagok piaci helyzetéről, az IDD várható irányelveiről beszélt: A közvetítők száma csökkent 2008 óta, viszont az elmúlt három évben stagnáló helyzet állt be. Mindössze 5 milliárd forintnyi összesített életbiztosítási díjat kezelnek az FBAMSZ-tagok, ennek több mint 40 százalékát mindössze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés