Előfizetői tartalom

258 ezer forint ütötte egy átlagos devizahiteles markát

Portfolio
Egyelőre nem tudni, a devizahitelek jövő évi forintosítása során miként alakul át az árfolyamgát rendszere, amelyet az MNB friss adatai szerint a jogosultak mindössze 36%-a vett igénybe. Augusztusban már csak 417-en léptek be a programba, pedig eddig jelentős könnyítést hozott a résztvevőknek: egy átlagos ügyfél 146 ezer forint megfizetésétől átmenetileg, 258 ezer forinttól viszont végleg mentesült. Igaz, a devizahitelek elszámolása során ez utóbbi felét le kell vonni az árfolyamgátasoknak visszajáró összegből.

Augusztusban mindössze 417 új árfolyamgát-szerződést kötöttek a jogosult devizahitelesek - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Azóta, hogy egy tavaly novemberi jogszabály-módosítással megnyitották a lehetőséget a 90 napon túli késedelemben lévők számára is, ez a legalacsonyabb új havi darabszám.Az árfolyamrögzítés 2012. áprilisi elindulása óta 180 ezer, a korábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés