A kínai felügyelet kamatcsökkentést vár el a bankoktól

2018. július 9. 13:20    
nyomtatás
 
A kínai pénzügyi felügyelet közölte a bankokkal, elvárják, hogy jelentősen csökkentsék a kkv-knak nyújtott hitelek kamatát - értesült a Reuters.


Kamatcsökkentést vár el a pénzügyi felügyelet a bankoktól, az első negyedéveshez képest csökkenést szeretnének látni a harmadik negyedévben. A lépéssel egyrészt a kkv-hitelezés felpörgetése, másrészt a kockázatos árnyékbanki hitelezést leépítse lenne a cél.

A kínai gazdaságban évek óta igyekeznek leépíteni a banki hitelezésen kívüli "árnyékbankrendszert", ennek azonban az az ára, hogy a vállalatok (különösen a kkv-k) drágábban jutottak forráshoz. Ezért a jegybank nemrégiben csökkentette a bankok tőkepuffer-tartási kötelezettségét, cserébe viszont azt várják el, ez a hitelek árazásában is tükröződjön.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium