Előfizetői tartalom

Bedőlt hitelek Magyarországon: hét éve nem pipáltunk ilyet

Portfolio
Hét év után először 10% alá csökkent a 90 napon túl nem teljesítő lakossági hitelek aránya a magyar bankrendszerben. A második negyedévben mintegy 70 milliárd forinttal 496 milliárd forintra csökkent a komoly késedelemmel bíró lakossági hitelek állománya, a pozitív változás mögött azonban ezúttal is jórészt követelésértékesítés (valószínűleg az UniCredit 42 milliárd forintos csomagja) áll. A bedőlt hitelek problémája tehát egyre kevésbé a bankok baja, a belőle származó szociális feszültség azonban ettől még nem oldódik.

A magyar bankszektor második negyedéves teljesítményéről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2017.08.25Rekordnyereség a magyar bankszektorbanAz MNB pénteken közzétett statisztikáiból kiderült, hogy 2009 ősze óta először 500 milliárd forint alá, 496 milliárd forintra csökkent a 90 napon túl nem teljesítő lakossági hitelek állománya. Ez a teljes lakossági hitelállományhoz képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés