Előfizetői tartalom

Bedőlt jelzáloghitelek: még több lakás kerülhet az államhoz

Portfolio
Május 31-ig összesen 25 706 ingatlan-felajánlást kapott a Nemzeti Eszközkezelő (NET), az elutasításokat is figyelembe véve még 1500 ingatlant tud befogadni, mielőtt eléri 25 ezer darabos keretét - írja a napi.hu. Bár a bankok akár a kvóta duplázását is el tudják képzelni, ennél mérsékeltebb bővítés várható, ugyanakkor az igénybevétel feltételein számottevően lazítanak.

Eddig összesen 16 500 ingatlant vásárolt meg ténylegesen is az eszközkezelő, a többi mintegy hétezer igénylés feldolgozása jelenleg is zajlik. Ezekre bérleti szerződést kötnek, hogy a nem fizető jelzáloghitel-adós az otthonában maradhasson. Lázár János egyik múlt heti közlése szerint az intézmény 25 ezres kvótáját 15-20 ezerrel emelhetik, de a bővítés pontos mértékéről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés