Előfizetői tartalom

Bedőlt lakáshitelesek ezrei járhatnak jól azzal, hogy eladták a hitelüket

Portfolio
Az Erste Banktól tavaly novemberben átvett nem teljesítő jelzáloghitel-portfólió 15%-ára sikerült már valamilyen megoldást találnia az Intrum Justitiának az ügyfelekkel. A fedezetlen lakossági hitelek piaca lényegében kimerült, az említett tranzakció viszont a külföldi befektetők érdeklődését is felkeltette Magyarország iránt - hangzott el a Portfolio Hitelezés 2017 konferenciáján.

Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója és a MAKISZ elnöke többek között az alábbiakról beszélt előadásában: Kicsi a buborék valószínűsége most a hitelpiacon, de a ciklusok elkerülhetetlenek, a nulla körüli kamatszint is kockázatot jelent, ahogy korábban a devizaárfolyamok kockázata annak idején. A lakossági nem teljesítő hitelek állománya szépen csökken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés