Bemutatta Matolcsy a vállalatvezetőknek a Növekedési Kötvényprogramot

2019. május 7. 12:37    
nyomtatás
 
Több mint száz vállalati felsővezető részvételével került sor a Növekedési Kötvényprogram (NKP) részleteit bemutató szemináriumra a Magyar Nemzeti Bank székházában - közölte a jegybank.

Alábbi két cikkünkben írtunk részletesen a programról:
2019.04.05 16:05 Ilyen se volt még Magyarországon - Újabb nagy dobásra készülnek Matolcsy Györgyék
2019.04.30 10:10 Indul az MNB új programja - Megérkeztek a részletek


Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a szakmai programot megnyitó nyitóbeszédében emlékeztetett, hogy a 2008-ban indult pénzügyi és gazdasági válság kitörését követően Magyarországon a vállalati hitelállomány nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő visszaesésen ment keresztül. A megvalósult hitelezési fordulat elérésében nagy szerepe volt a Növekedési Hitelprogramnak, azonban a finanszírozás diverzifikációja egyelőre nem valósult meg.

A Növekedési Kötvényprogram célja a vállalati forrásbevonás szerkezetének javításán és a kötvénypiac likviditásának bővítésén keresztül a monetáris politikai transzmisszió hatékonyságának növelése. Az NKP keretében az MNB 2019. július 1-től 300 milliárd forintos keretösszeg erejéig a program feltételeinek megfelelő, hazai székhellyel rendelkező nem pénzügyi vállalatok által kibocsátott jó minősítésű kötvényeket vásárol majd mind az elsődleges, mind a másodlagos piacon. A Növekedési Kötvényprogram a Növekedési Hitelprogram Fix konstrukciót kiegészítve fogja segíteni a vállalatok egészségesebb szerkezetű forrásbevonását.

A szemináriumon a programban való részvétel mérföldkövein túl bemutatásra kerültek mindazok a feltételek, amelyeknek a kibocsátóknak, valamint a kibocsátani kívánt kötvényeknek meg kell felelniük. A résztvevők átfogó képet kaptak többek között a kibocsátó vállalatokra vonatkozó előírásokról, a kibocsátás lehetséges módozatairól, a program keretében megvásárolható kötvények paramétereiről, a hitelminősítéssel kapcsolatos elvárásokról, az elsődleges és a másodlagos piaci jegybanki vásárlások feltételeiről, valamint a tőzsdei bevezetéssel kapcsolatos előírásokról is.

Az NKP-ban minden vállalat részt vehet, amely megfelel a terméktájékoztatóban foglalt feltételeknek. A programban való részvétel első és legfontosabb lépése, hogy a vállalatoknak regisztrálniuk kell az MNB honlapján elérhető regisztrációs felületen. A regisztráció után a következő lépés, hogy a vállalatoknak ki kell választaniuk egy befektetési szolgáltatót (bank, brókercég), aki végig vezeti őket a kötvénykibocsátás folyamatán.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium