Előfizetői tartalom

Bevadult a forint: pórul járnak az autóhitelesek?

Portfolio
A jelzáloghitellel rendelkező devizahiteleseket most már hidegen hagyhatja a forint gyengülése, hiszen januártól már a forintosítási árfolyamon törlesztenek, és február 1-jei hatállyal forintosítják is a hitelüket. A devizás autóhitellel vagy személyi kölcsönnel rendelkezők azonban most rosszul járnak a forintgyengüléssel, a magasabb árfolyam ugyanis eltüntetheti az elszámolásból származó teherkönnyítés egy részét vagy akár egészét is.

A forintosítási törvény értelmében február 1-jei hatállyal automatikusan forintosítják a bankok a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghiteleket, illetve a pénzügyi ingatlanlízing szerződéseket is. Ezt megelőzően fontos változás, hogy már januárban is a fixált (frank esetén 256,5, euró esetén 309,0 forintos) árfolyamon törlesztik a hitelüket. A nem lakásfedezetű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés