Blockchainkötvényt hoz létre a Világbank

2018. augusztus 10. 08:59    
nyomtatás
 
A Világbank egy blockchain alapú kötvényt hoz létre közösen a Commonwealth Bank of Australiával (CBA) - számol be a CNBC.


A bond-i (Blockchain Offered New Debt Instrument, vagyis blockchainalapú új hitelviszont megtestesítő eszköz) névre hallgató kötvényt teljes egészében blockchain-technológiára húzzák majd fel, egy megosztott főkönyvi rendszerre hozzák létre és működtetik. A rendszeren nyomon lehet majd követni minden egyes kötvényhez kapcsolód tranzakciót (pl. kamatfizetést, vételt, eladást), manipulálni ezeket viszont nem lehet.

A kötvényt Ausztráliában bocsájtják ki és ausztrál dollárban denominált eszköz lesz.

"A blockchainnek lehetősége van arra, hogy simábbá tegyen bizonyos tranzakciókat különféle kötvénypiaci szereplők között. Ez egyszerűbbé teheti a tőkebevonást és az értékpapír-kereskedelmet, hatékonyabbá teheti a működést és megkönnyítheti a felügyeleti szervek munkáját," áll a két intézmény által kiadott sajtóközleményben.

Az Ethereumalapú blockchainplatformot a Világbank és a CBA közösen működtetik majd. Később széles körben is rendszeresíteni tervezik majd a technológiát.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium