Előfizetői tartalom

Brutális ütemben adósodnak el a magyarok

MTI
A június végéig eltelt egy évben 16 százalékkal bővült a vállalati hitelállomány, a kkv-hitelállomány pedig 13 százalékkal emelkedett. Emellett a háztartási hitelek is több mint 8 százalékkal nőttek idén a második negyedév végéig - ismertette a Hitelezési folyamatok elemzésének legfrissebb kiadványát Nagy Tamás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) főosztályvezetője sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Kiemelte: a reálgazdasági folyamatok alakulására tekintettel az MNB nem tekinti túlfűtöttnek a hitelbővülés jelenlegi dinamikáját sem szerkezetében, sem volumenében. A hitelállomány elérte az éves növekedése csúcsát - tette hozzá Nagy Tamás, aki szerint a hitelállomány kétszámjegyű emelkedése később sem fog túlfűtöttséget okozni, inkább régiós felzárkózáshoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés