Előfizetői tartalom

Eddig tudták titkolni: totális kudarcot vallott a KDNP kezdeményezése

Portfolio
A szeptember 1-jei indulás óta mindössze 51 adós jelentkezett be a családi csődvédelembe, szemben a korábbi 20-30 ezres becslésekkel - tudta meg közérdekű adatigénylés keretében a Magyar Nemzet. Az eddig titkolt kudarcon nem csodálkozhatunk, ugyanis a mechanizmus szinte áttekinthetetlenül bonyolult, az adósok többsége pedig kerül mindenfajta együttműködést a hitelezőjével.

Totális a kudarcBár a rendszer felállítása három minisztériumnak több mint 620 millió forintjába került, a lap az Igazságügyi Minisztériumtól közérdekű adatigénylés keretében úgy értesült, mindössze 51 adós igényelte a csődvédelmet. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság beavatkozása után adták csak ki az adatokat az újságnak. A kudarcon nem csodálkozhatunk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés