FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Financial Times: óvakodjatok a magyar megoldástól!

Portfolio
A szomszédjainknak kétszer is meg kell gondolnia, hogy követik-e a magyar modellt a devizahiteles probléma megoldásában - írja a Financial Times. A magyar kormánynak kapóra jött a devizahiteles probléma, hogy a durva sarcokkal kitessékelhesse a külföldi bankokat az országból - véleményezi a kérdés hazai átpolitizáltságát a lap. Emlékeztetnek rá, hogy a 2011-es végtörlesztés a gazdagoknak kedvezett, míg a szegényeknek ártott, mert a lépésre gyengült a forint. A végső forintosítás pedig szerintük egy olyan lépés volt, amit a környező országok feltehetően nem tudnának megtenni, vagy azért mert arányaiban kevés devizatartalékkal rendelkeznek, vagy pedig mert a belföldi kamatszintjük túl magas az ésszerű hitelkiváltáshoz.

A Financial Times mindenkit óva int attól, hogy a svájci frank hirtelen felerősödését követően a magyar megoldás felé forduljon. Meglátásuk szerint a magyar modell nem volna lehetséges a számukra, sőt a magyar út egy piszkos küzdelem volt, amin rengeteg ballépés is történt. A magyar kormányzat bár olyan retorikát használt, hogy kizárólag a bankok a felelősek a devizahitelezés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés